SCR aan kop na 2 overwinningen


SCR 1 aan kop na 2 speelrondenDe competitie is voor SCR 1 goed begonnen. Nadat de eerste wedstrijd eenvoudig werd gewonnen bij RKKSV met 1-6, stond afgelopen zondag een zware wedstrijd op het programma. Het uit de 3e klasse gedegradeerde Wilhelmina uit Den Bosch had zich in de zomerstop aardig versterkt met een viertal spelers, om dit seizoen weer zo snel mogelijk terug te keren naar de 3e klasse.

Na de nederlaag van vorige week tegen Maliskamp, waarin 6 gele en een rode kaart vielen voor de Bosschenaren, waren ze erop gebrand om zich te revancheren.

Vijftig seconden na het allereerste fluitsignaal werd de toon al gezet van de wedstrijd. Peter Vernooij speelde voor de eerste keer zijn man voorbij en wilde de 16 in dribbelen. Die kans werd hem niet gegund want hij werd ongenadig van achter neergetrapt. Een geringe vrije trap werd aan de aanval over gehouden, ondanks dat de scheidsrechter vooraf gewaarschuwd was.

Na een kwartier voetballen, waarin SCR de bovenliggende partij was, scoorde Milan de Vor van behoorlijke afstand de 1-0. Een afstandsschot van 25 meter verdween in de linker benedenhoek waarop de doelman kansloos was.

De Bossche tactiek veranderde al snel en de wedstrijd kreeg een grimmig randje, waarin met enige regelmaat de grens werd overschreden. Alhoewel, de scheidsrechter geeft deze grens aan maar de kaarten bleven lange tijd op zak. Nadat Wilhelmina de 1-1 had gescoord, kwam het vlak voor rust op voorsprong in Rijswijk. Op dat moment verloor SCR de grip maar bracht Charles van Oort redding. Na een goede individuele actie kwam hij schuin voor het doel en schoof net voor rust de 2-2 binnen.

Na de thee bleken beide teams enigszins de emoties in de kleedkamer achter gelaten te hebben. SCR speelde meer achteruit waardoor Wilhelmina bewust meer aan de bal gelaten werd. Meer balbezit voor de gasten leidde niet tot meer of grote(re) kansen.

In de 73e minuut wist “man of the match” Milan de Vor drie punten binnen te slepen voor de thuisploeg. Ondanks een goede redding van de keeper, bleef de bal in de doelmond liggen waarop de Vor attent reageerde.

Het slotoffensief zorgde voor nog enkele billen knijpende situaties maar de voorsprong kon worden gehandhaafd waardoor de 6 punten uit twee wedstrijden een feit bleken.