Over SCR

Voetbalvereniging SCR

De voetbalvereniging SCR bestaat al weer meer dan 55 jaar. Op 25 juli 1963 werd de club opgericht door Ruth Laponder, Jan van Mourik en Dick de Goei. Deze heren hebben de basis gelegd voor een club die niet meer uit het dorp Rijswijk is weg te denken. Er werd een aantal jaren op een weiland aan de Rijnbandijk gevoetbald, alvorens het in de begin jaren '70 het complex aan de Langsstraat kreeg en de vereniging hierdoor een enorme groei maakte.

Ondanks dat het dorpje Rijswijk nog geen 1000 inwoners heeft, heeft SCR toch een mooie voetbalvereniging op weten te bouwen. Zo heeft SCR in het seizoen 2018/2019 4 seniorenelftallen en 2 jeugdteams ingeschreven bij de KNVB. De vereniging draait bijna helemaal op vrijwilligers. Een groot deel van het onderhoud aan de accommodatie wordt door de leden zelf gedaan en draagt ook ieder lid zijn steentje bij achter de bar.

Ook de prestaties van de verschillende Rijswijkse teams zijn om over naar huis te schrijven. Zo miste SCR 1 in het seizoen 2007/2008 op een haar na het kampioenschap in de klasse 5F, maar via een sterke nacompetitie wist het toch door te dringen tot de Vierde Klasse. Hierin speelde het zich al meerdere seizoenen achtereen veilig en werd geleidelijk aan de weg omhoog ingezet naar de top in de Vierde Klasse. Dit harde werk werd in het seizoen 2015/2016 beloond met het kampioenschap en daarmee promotie naar de Derde Klasse. Dit hebben we één jaar volgehouden, vanaf seizoen 2017/2018 speelt SCR 1 weer in de vierde klasse. Ook SCR 2 timmert hard aan de weg. Na het kampioenschap in de Zesde Klasse in het seizoen 2008/2009, werd het 2 seizoenen later opnieuw kampioen in de Vijfde Klasse en promoveerde het naar de Vierde Klasse, waar het team het afgelopen seizoen als tweede eindigde. Ook bij de jeugd zijn er over de afgelopen jaren diverse kampioenschappen gevierd.

Naast de sportieve kant, is ook de sociale kant van SCR een belangrijk punt. Zo is er elke laatste vrijdag van de maand een kaartavond en worden er in het kader van de SCR Future Partners diverse projecten en evenementen georganiseerd om de kinderen uit de omgeving te laten sporten en met in elkaar contact te komen.