Krappe zege SCR 2 bij bekeropening

SCR 2 heeft in de eerste bekerwedstrijd een krappe, maar verdiende overwinning geboekt op Nieuwkuijk 4. In Rijswijk werd het door doelpunten van Mark Veld en Sven Quint 2-1 voor de Rijswijkers.

SCR had het betere van het spel, maar had moeite om echt uitgespeelde kansen te creëren. Nieuwkuijk was in de tegenstoot vaak gevaarlijk met diepe ballen. Een dood spelmoment na ongeveer een kwartier spelen brak de wedstrijd open. Robert van Dee nam vanaf links een corner en bracht deze bij Tries van Blijderveen. Van Blijderveen had in China schijnbaar wat van de Aziatische vechtkunst opgestoken en bracht de bal met een karatetrap bij Mark Veld, die van dichtbij de bal hoog in het doel kopte: 1-0. SCR bleef daarna aanvallen, maar had moeite om het de keeper van Nieuwkuijk echt moeilijk te maken. Aan de andere kant was keeper Wesley Broekhuizen nog wel belangrijk met een redding op een intikker in de korte hoek. Hierdoor ging SCR 2 met een 1-0 voorsprong de thee opzoeken. Niels Uijttewaal was inmiddels al uitgevallen met een blauw en dik oog. Dat wordt lachen als hij straks iemand voor een geweldsdelict moet verdedigen in de rechtzaal...

Na rust bleef SCR de betere ploeg en was Nieuwkuijk af en toe gevaarlijk met een uitval. Zo ook de spits die alleen op keeper Broekhuizen af mocht. Gelukkig deed hij een 'Bert van Soestje' en ging hij oog-in-oog met Broekhuizen onderuit. Uiteindelijk kwam Nieuwkuijk wel langszij. Na een scrimmage in de zestien kon de trekker overgehaald worden: 1-1. Met nog zo'n 20 minuten op de klok kwam SCR weer verdiend op voorsprong. Na een mooie aanval belandde de rebound uiteindelijk bij Sven Quint. Die bedacht zich geen moment en plaatste de bal met een mooie dropkick in de verre hoek: 2-1. SCR ging hierna op zoek naar meer en was nog dichtbij via Robert van Dee (schot voorlangs) en Peter Vernooij (zijnet). Hierdoor bleef het uiteindelijk bij 2-1 en mocht SCR 2 de welverdiende overwinning gaan vieren.

A.s. zondag 10 september staat de volgende bekerwedstrijd op het programma: in een uitwedstrijd is Beesd 3 om 12:00 de tegenstander.

 

Statistieken

Eindstand SCR 2 - Nieuwkuijk 4: 2-1
Doelpuntenmakers SCR: Mark Veld en Sven Quint

Opstelling SCR


Wesley Broekhuizen


John Laponder

 


Dennis Nobel

 


Ronald van Mourik

 


Niels Uijttewaal


Peter Vernooij

 


Tries van Blijderveen

 


Erik Uijttewaal

 


Mark Veld

   


Robert van Dee

 


Sven Quint

   

Wissels SCR


Matthijs Nobel (25/in)

 


Jack Lansdaal (35/in)