SCR 2 niet verder dan gelijkspel tegen Beesd 3

Met dank aan Erik Uijttewaal

SCR schoot uit de startblokken en na 30 seconden lag de bal al in het net achter de doelman van Beesd. Een snelle aanval (meermaals geoefend tijdens trainingen) belandde via rechts bij Peter Lenooij, de snelle brandweerman schoot de bal beheerst binnen 1-0!

Beesd leek hierdoor wakker te zijn geschud en kreeg iets meer drang naar voren. Zo werd Ronald van Mourik tureluurs van de spits en kwam Beesd uiteindelijk door een gelukje op gelijke hoogte: 1-1.

Onze trainert Bukkum zag het spel van zijn ploeg met lede ogen aan en besloot te gaan wisselen. Een tactische wissel bleek later. Want de net koud in het veld gekomen Joran Winkelman kreeg de bal aangespeeld door onze Aziaat (Tries van Blijderveen), hij draaide om z’n as en schoof de bal beheerst in het zijnet 1-2. SCR had het betere van het spel en verdiende een ruimere voorsprong. Zo schoot Erik Uijttewaal 2 keer op (dezelfde) paal en Matthijs Nobel hoog over.

Rust

Omdat de verwarming in de kleedruimte van het sportpark Molenzicht op standje tropisch stond, besloot Bukkum de wedstrijdbespreking in de dug-out te doen.

De tweede helft was weer voor de blauw witte, al werd Ronald van Mourik (volgens Dennis Nobel) 8 keer door zijn benen gespeeld en daarna nog zo’n 28 keer uitgekapt. Daardoor wist Beesd maar liefst 2 keer te scoren, waarbij de laatste treffer een grote fout van Davy de Ligt was. SCR moest zich herpakken en deed dat dan ook. Na een goede vrije trap kreeg Mark Veld een gigantische mogelijkheid (zijnet). Tjalla Balla, ook wel Davy de Ligt, gilde als een klein biggetje. Die dacht namelijk dat Mark Veld met z’n gouden linker scoorde. Helaas Tjalla! Het bleef 2-3.

Ronald van Egmond had inmiddels de vlag in handen gekregen, Ronald kon het tempo moeilijk bijbenen en zag daardoor enkele buitenspelgevallen over het hoofd. Door de wissel van Ronald van Mourik moest SCR een beroep doen op haar 7e (!) aanvoerder, Matthijs Nobel genaamd. Zo trots als een pauw liep hij rond met de band om zijn (verkeerde) arm. Matthijs was hierdoor volledig van slag en kwam nauwelijks meer aan voetbal toe. Wie ook even van slag was, was Mark Veld, Mark kreeg van dichtbij een poeier tussen de beentjes. Veld lag vervolgens een half uur op het veld (verschrikkelijk kunstgras).

Na het gekeutel van SCR vond Peter Vernooij het welletjes. Peter startte zijn brandweerwagen en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. En die vond hij! Peter trok ten strijde, midden door het centrum slalommend om al de gestrekte benen wist Peter uiteindelijk te scoren: 3-3. Het doelpunt werd gevierd middels “de wieg”, inmiddels een bijna wekelijkse vertoning bij SCR. Deze wieg was deze keer speciaal voor de afwezige Robert van Dee (vandaar dit wat mindere verslag); die is namelijk in verwachting van nummer twee! Van harte!

Volgende week spelen we tegen Helvoirt, op naar de 3 punten!

 

Statistieken

Eindstand Beesd 3 - SCR 2: 3-3
Doelpuntenmakers SCR: Peter Vernooij (2) en Joran Winkelman

Opstelling SCR


Jordy van de Weerd


Dennis Nobel

 


Ronald van Mourik

 


Mark Veld

   


Bas van Ekeren

 


Jack Lansdaal

 


Tries van Blijderveen

 


Matthijs Nobel

   


Erik Uijttewaal

 


Sven Quint

     


Peter Vernooij

Wissels SCR


Niels Uijttewaal

 


Davy de Ligt

 


Joran Winkelman