SCR 2 bekert door na zege in Helvoirt

Met dank aan Tries van Blijderveen

Op zondag 17 september 14:00 uur stond de laatste poulewedstrijd voor de KNVB beker op het programma. De mannen van SCR 2 moesten hiervoor diep Noord-Brabant in om aan te treden tegen Helvoirt 3.

Tevens was dit de eerste wedstrijd onder de nieuwe (mental)coach/trainer/leider Johan Jonkers. Hij en het team wisten dat er één punt nodig was om de eerste plaatst in de poule veilig te stellen, wat kwalificatie voor de volgende beker ronde betekent en zo weer een stap dichter bij Europees voetbal!

Op een heerlijk stroef en kurkdroog kunstgrasveld begonnen beide teams vrij behoudend aan de eerste helft. Het spel golfde beetje op en neer, maar zowel SCR als de Brabanders kwamen niet verder dan wat dreigende momenten. Toch kwamen de Rijswijkers rond de 35e minuut op voorsprong. Een vrije trap links van het 16 meter lijkt door de Helvoirtse keeper te worden gevangen, echter moest deze lossen waarbij niemand minder dan Dennis Nobel er als de kippen bij was om het balletje binnen te tikken, 0-1! Met deze stand gaan de ploegen ook de rust in.

In het begin van de tweede helft veranderde er relatief weinig. Er was veel strijd, af en toe wat dreiging maar er werden geen grote kansen gecreëerd. Het was uiteindelijk onze intercity Peter Vernooij die de achterlijn haalde, struikelde en al zitvoetballend de bal bij Yoran Winkelman afleverde die met een vloeiende voetbeweging de 0-2 maakt. Na deze goal ging Helvoirt alles of niets spelen en dit ging gepaard met wat ruwer spel. Vooral Mike van de Ven was hier slachtoffer van door een te hoog been van de tegenstander en moest bloedend het veld verlaten. Met nog 5 minuten op de klok maakten de Brabanders nog de 1-2 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. SCR 2 is door in de beker en zal hiervoor in november weer in actie gaan komen, laten we hopen op een mooie tegenstander!

Volgende week dan eindelijk de eerste competitie wedstrijd voor in Gorinchem tegen Raptim. Onze vertrouwde vlagger Robin Boeters is er dan ook weer bij, dus dat moet goed komen.

Tot dan!

Opstelling:

Michael van Lent

Jack Lansdaal (’45 Tries Blijderveen), Ronald van Mourik, Mike van de Ven, Niels Uijttewaal (’45 Martin Meurs Jr.)

Xander van de Wild (’45 Erwin van Zoelen), Dennis Nobel, Erik Uijttewaal, Mark Veld

Sven Quint (’55 Yoran Winkelman), Peter Vernooij