SCR 2 blijft op kop na overwinning op HRC'14 2

SCR 2 heeft de koppositie in de competitie weten te behouden. Met een 5-2 zege op HRC'14 2 werd ook de tweede competitiewedstrijd in winst omgezet.

Bij SCR kwam kersverse papa Niels Uijttewaal door wat afzeggers toch opdraven nadat hij deze week vader werd van een gezonde zoon genaamd 'Lenn'. Een naam waarvan hij 8 weken geleden schijnbaar nog nooit gehoord had en vroeg hoe je dat nou weer schreef. Na een toch al gelukkige week voor hem, werd hij door de meerderheid van de bezoekers van voetbal.nl ook nog eens uitgeroepen tot 'Man of the Match'. Volgens Dennis Nobel had hij maar liefst 128 kopduels gewonnen, dus een terechte uitverkiezing. Daarom via deze weg nogmaals de felicitaties aan Niels: met zijn mooie zoon en met de uitverkiezing tot 'Man of the Match'. Het bosje bloemen krijg je van teammanager Johan, die aan het einde van het vorige seizoen zogenaamd 'afscheid' van ons nam.

De start was niet dezelfde als die van Max Verstappen die ochtend. Het eerste deel van de eerste helft van SCR was namelijk niet heel overtuigend. Het had wel veelvuldig de bal maar kwam niet tot grootse kansen. Hoogtepunt van dit gedeelte was toch wel dat er gevraagd werd om een andere bal (gelukkig waren de peren af, want de wedstrijdbal lag weer ergens in tijl 28) en er toen een plastic smiley-bal van de dochter van Johan het veld in werd gegooid. Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd uiteindelijk tot ontbranding na een doelpunt van HRC'14 2. SCR stelde echter daarna wel direct orde op zaken, want na een verre uittrap van Michael van Lent ging Robert van Dee achter de bal aan. De laatste man ging onder de bal door en Van Dee was eerder bij de bal dan de keeper, waardoor hij de bal simpel langs hem op tikte: 1-1. SCR kwam daarna ook al snel op 2-1. Na een mooie aanval had Davy de Ligt vanaf links een mooie voorzet in huis. Robert van Dee kroop voor zijn bewaker en verlengde de bal met het hoofd naar de verre hoek: 2-1. Na 3 weken vakantie toch een mooie terugkomer voor vakantieman Frits 'Bob' (jeugdige lezers en onwetenden even Googlen wie de vakantieman is...). Lang kon SCR echter niet van deze voorsprong genieten, want HRC'14 kwam al snel weer langszij. In een vol strafschop kreeg de speler van HRC'14 toch alle ruimte om de bal bij de eerste paal in te koppen: 2-2, tevens de ruststand.

Na rust was SCR veruit de bovenliggende partij en gaf het heel weinig weg. Keeper Michael van Lent moest 1x handelend optreden met een mooie save, maar verder kwamen de gasten niet in de buurt bij een goal. Na ongeveer een uur spelen kwam SCR weer op voorsprong. Davy de Ligt had een mooie diepe vrije trap op de doorgelopen Tries van Blijderveen in huis, die van dichtbij raak schoot: 3-2. Hierna liep SCR verder uit. Sven Quint had eerst een goede voorzet in huis op Erwin van Zoelen, die van dichtbij binnengleed. De 5-2 was van hetzelfde recept: nu had Quint een prima actie in huis over rechts en zette hij Van Zoelen vrij voor de goal. Van Zoelen twijfelde niet en schoot de bal in de rechterhoek: 5-2, tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Jan van Arckel 2. Waar SCR nog het volle pond uit 2 wedstrijden heeft, wacht Jan van Arckel nog op de eerste punten. Historisch gezien heeft SCR 2 het altijd lastig in Ammerzoden, dus het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Davy weet vast niet meer waar het ligt, want de vorige keer zei hij; 'Kom je naar Rijswijk toe om te voetballen, dan moet je ergens uit voetballen in fucking Ammerzoden. Nog nooit van gehoord, dat gehucht.' Nu houdt voor mensen uit Wijk de wereld onder de Lek ook vaak op, dus je kumt het hem ook niet kwalijk nemen.

 

Statistieken

Eindstand SCR 2 - HRC'14 2: 5-2
Doelpuntenmakers SCR: Robert van Dee (2), Erwin van Zoelen (2) en Tries van Blijderveen

Opstelling SCR


Michael van Lent


Martin Meurs jr.

 


Dennis Nobel

 


Ronald van Mourik

 


Niels Uijttewaal
** Man of the Match**


Jack Lansdaal

 


Tries van Blijderveen

 


Erik Uijttewaal

 


Davy de Ligt

   


Robert van Dee

 


Sven Quint

   

Wissels SCR


Erwin van Zoelen (46/in)

 


Joran Winkelman (55/in)