SCR 2 hard onderuit bij Jan van Arckel 2

SCR 2 heeft de koppositie in de competitie niet vast weten te houden. In Ammerzoden werd er met maar liefst 5-1 verloren van Jan van Arckel 2, dat voor deze wedstrijd nog geen punten had weten te verzamelen.

De mannen zouden om 10:15 verzamelen. Niels Uijttewaal kwam om 10:15.63 binnen en dacht nog op tijd te zijn. Trainer Bert van Soest vond dat hij te laat was en daarom startte Niels in de wissel. Een dagvaarding lijkt hierdoor dus in de maak. Trainer Bert van Soest voelde de schadeclaim van Niels al aankomen en ging onderweg naar Ammerzoden nog even wat bouwplaatsjes langsrijden om te kijken of daar nog wat klusjes voor hem in het verschiet lagen. Omdat Bert voorop reed, reed de rest er gewoon vrolijk achteraan. De pijn voor Niels werd overigens wel enigszins verzacht, omdat hij door een bug in het systeem van voetbal.nl weer tot 'Man of the Match' werd verkozen. Beste man aan SCR-zijde was overigens Daan Boeters (kon niet op gestemd worden via de voetbal.nl app helaas), omdat die na afloop de biertjes uitdeelde in de kleedkamer. Kan zijn vader nog wat van leren.

Zoals Niels te laat kwam voor de wedstrijd, was iedereen te laat in de wedstrijd. SCR liep de gehele eerste helft achter de feiten aan en kwam tot geen één uitgespeelde kans. Jan van Arckel combineerde echter naar hartenlust en wist voor rust 2 keer te scoren. De eerste was een schot van dichtbij na een wat onoverzichtelijke situatie in de zestien. De tweede was na een diepe bal die in 1 keer het doel werd ingewerkt.

SCR leek na rust echter weer terug in de wedstrijd te komen. Robert van Dee omspeelde zijn tegenstander en zette vanaf rechts voor. Sven Quint kroop prima voor zijn man en kopte knap binnen bij de eerste paal: 2-1. Lang kon SCR niet genieten van deze voorsprong, want 5 minuten na de goal was het alweer 3-1 na een van richting veranderd schot via Ronald van Mourik (ook bijna niet te missen natuurlijk). SCR ging weer op jacht naar de aansluitingstreffer, maar had de pech dat Erik Uijttewaal over de bal heen maaide bij een grote kans. Dat kunstgras begint steeds meer op echt gras te lijken met die polletjes! In de slotfase liep SCR in het mes en wist Jan van Arckel de score nog uit te breiden naar een enigszins geflatteerde 5-1 zege. De zege was overigens wel verdiend voor Jan van Arckel.

A.s. zondag staat de eerste derby voor SCR op het programma. Buurman MEC'07 2 komt dan op bezoek in Rijswijk. Na afloop staat de derby SCR 1 - Teisterbanders 1 op het programma met als afsluiter een optreden van zanger Ronald. Dus komt allen zondag 15 oktober naar het sportpak in Rijswijk!

 

Statistieken

Eindstand Jan van Arckel 2 - SCR 2: 5-1
Doelpuntenmaker SCR: Sven Quint

Opstelling SCR


Michael van Lent


Martin Meurs jr.

 


Dennis Nobel

 


Ronald van Mourik

 


Jasper van der Heijden


Jack Lansdaal

 


Tries van Blijderveen

 


Erik Uijttewaal

 


Davy de Ligt

   


Robert van Dee

 


Sven Quint

   

Wissels SCR


Mark Veld (35/in)

 


Niels Uijttewaal (35/in)
** Man of the Match**