SCR 2 in slotfase langs MEC'07 2

SCR 2 heeft in de eerste derby van het seizoen een overwinning weten te boeken. In Rijswijk werd buurman MEC'07 2 met 1-0 verslagen door een doelpunt van Matthijs Nobel in de slotfase. Hij werd mede door zijn doelpunt dan ook verkozen tot 'Man of the Match' door de meerderheid van de bezoekers op voetbal.nl. Met zijn uitverkiezing wint Nobel een diner voor 2, volledig verzorgd door pannekoekhuis 'de Waterspiegel'.

Het scorebord in Rijswijk is al enkele weken kapot en dat leek het grootste deel van de wedstrijd ook geen probleem te zijn. Dat weerhield Davy de Ligt er echter niet van om op verzoek van Bert van Soest op zoek te gaan naar de nummertjes voor het scorebord. Na lang zoeken zag hij toch het licht (of is het de ligt?) en kwam hij erachter dat het een digitaal scorebord is waarvoor helemaal geen nummertjes nodig zijn. Had bukkumpie hem toch mooi (s)tuc.

Zoals gezegd was het ontbreken van een scorebord voor het grootste deel van de wedstrijd geen probleem. In een af en toe wat grimmig duel (voor rust werden er 2 spelers van MEC en 1 speler van SCR op het strafbankje gezet) werden er over en weer weinig kansen gecreëerd. Aan beide kanten moesten de keepers slechts een paar keer handelend optreden. Zo maakte de keeper van MEC'07 een schot richting kruising van Tries van Blijderveen onschadelijk en had Michael van Lent ook een prima reflex in huis op een poging van MEC'07. Hierdoor bleef het bij 0-0 als ruststand.

Ook na rust was het spelbeeld niet heel veel anders. De ploegen hadden moeite om kansen te creëren. MEC'07 leek echter wel snel na rust te scoren, maar het doelpunt werd afgevlagd wegens buitenspel. Lange tijd leek 0-0 ook de eindstand te worden. Totdat Dennis Nobel na 88x keer roepen door Bert van Soest een keer naar voren ging en zijn broer Matthijs Nobel op maat bediende. De oudste Nobel (zou je eigenlijk niet zeggen met die grijze lokken van Dennis) twijfelde niet en schoot de bal kiezelhard en hoog in het doel: 1-0. Met nog een paar minuten te gaan kwam SCR niet meer in de problemen en hield het de 3 punten in Rijswijk.

A.s. zondag gaat SCR 2 op jacht naar de Europese tickets voor het komende seizoen. In Gorinchem is Unitas 2 dan de tegenstander in de tweede ronde van het bekertoernooi.

 

Statistieken

Eindstand SCR 2 - MEC'07 2: 1-0
Doelpuntenmaker SCR: Matthijs Nobel

Opstelling SCR


Michael van Lent


Niels Uijttewaal

 


Dennis Nobel

 


Ronald van Mourik

 


Mark Veld


Xander van de Wilt

 


Tries van Blijderveen

 


Erik Uijttewaal

 


Sven Quint

   


Robert van Dee

 


Matthijs Nobel
** Man of the Match **

   

Wissels SCR


Davy de Ligt (35/in)

 


Jack Lansdaal (46/in)

 


Joran Winkelman (55/in)