SCR 2 hard onderuit in beker

SCR 2 heeft in de tweede ronde van het bekertoernooi een pijnlijke nederlaag geleden. Unitas 2 uit Gorinchem was met 5-0 veruit de meerdere van SCR. Bij SCR werd keeper Jordy van de Weerd verkozen tot 'Man of the Match'. Een terechte uitverkiezing, want met enkele puike reddingen voorkwam hij zelfs nog erger voor SCR.

In de eerste helft werd SCR 2 van het kastje naar de muur gestuurd en had het met name aan de verdediging en keeper Jordy van de Weerd te danken dat het slechts bij een 1-0 ruststand bleef. Aanvallend kon SCR geen potten breken, want het kwam in de gehele eerste helft hooguit 1x op de vijandelijke helft. Gevaar wist het toen niet te stichten. Unitas combineerde volop en ze legden SCR hun wil op. Tot grote uitgespeelde kansen kwam het ook niet, voornamelijk werd het gevaarlijk met schoten vanaf een meter of 16 of verder. Na een half uur kwam het dan ook verdiend op voorsprong, al had de goal ook afgekeurd kunnen worden. De scheidsrechter (die af en toe zijn eigen wedstrijd floot) zag een handsbal over het hoofd, waardoor Unitas over de linkerkant uitbrak. De buitenspeler bediende de meegelopen speler op maat, waardoor deze ongehinderd kon binnentikken: 1-0, tevens de ruststand.

Na rust moet SCR het een tijdje doen zonder Johan Jonkers, die op een wonderbaarlijke zoektocht naar de ballen was (bekijk de beelden hier). In die fase had SCR juist meer de bal dan het de gehele eerste helft bij elkaar had. Matthijs Nobel werd direct al teruggefloten voor buitenspel. Heel knap, want Unitas had helemaal geen grensrechter neergezet voor de tweede helft. Toen Johan eindelijk weer was neergestreken in de dugout, kwam Unitas op 2-0. Met een dubbele 'rotonde' werden Niels Uijttewaal en Jordy van de Weerd in de luren gelegd, waardoor de speler simpel kon binnenschuiven in het lege doel. Hiermee was het verzet van SCR gebroken en liep Unitas nog uit naar een 5-0 zege. Bij de 3-0 moest Van de Weerd een hard schot lossen, waardoor er van dichtbij kon worden binnengetikt. De 4-0 was twijfelachtig: Van de Weerd leek de bal rond de doellijn te keren, maar de scheidsrechter besloot vanaf de middencirkel dat het toch echt een doelpunt was. De 5-0 viel nog vlak voor tijd na een uitgespeelde aanval en afronding bij de tweede paal.

Na de eliminatie in het bekertoernooi heeft SCR 2 een weekje om bij te komen van de schrik. Over 2 weken, op 5 november, wacht dan Rhelico 2 als tegenstander in Rijswijk.

 

Statistieken

Eindstand Unitas 2 - SCR 2: 5-0

Opstelling SCR


Jordy van de Weerd
** Man of the Match **


Jack Lansdaal

 


Mark Veld

 


Ronald van Mourik

 


Niels Uijttewaal


Xander van de Wilt

 


Tries van Blijderveen

 


Davy de Ligt (35/in)

 


Sven Quint

   


Joran Winkelman

 


Matthijs Nobel

   

Wissels SCR


Erik Uijttewaal (46/in)

 


Jasper van der Heijden (46/in)