SCR 2 onnodig onderuit tegen Rhelico 2

SCR 2 heeft in de eerste wedstrijd sinds bijna 3 maanden een onnodige nederlaag geleden tegen Rhelico 2 (Rulico 2 volgens Niels omdat het in Rumpt ligt). Het tweede elftal van de Rhenoy Linge Boys Combinatie (moet het dan niet Rheliboco heten?) was in eigen huis met 2-0 te sterk voor de blauwhemden.

SCR startte de dag met een uitgebreid ontbijt verzorgd door Veld Kozijntechniek. Na de buikjes volgegeten te hebben reisden de volgevreten vedettes af naar Rumpt, voor de eerste wedstrijd na de winterstop. SCR 2 had al sinds half november geen wedstrijd meer gespeeld, dus het was allemaal wat onwennig en hierdoor kwamen de ballen niet altijd aan zoals we dat graag zien. SCR liet Rhelico veel aan de bal, maar probeerde er snel uit te komen. In de beginfase lukte dit niet echt, maar gaandeweg de eerste helft lukte dit vaak beter. Rhelico kwam uiteindelijk via een dood spelmoment op voorsprong. Xander maakte een wat 'wilde' overtreding, waardoor Rhelico op een meter of 20 van het doel een vrije trap kreeg. Deze werd keurig in de winkelhaak gestuurd door de specialist van Rhelico: 1-0. SCR kreeg hierna drie prima mogelijkheden op de aansluitingstreffer: zo schoot Robert van Dee over, had de keeper een katachtige reflex in huis op een inzet van zijn eigen verdediger en krulde Dennis Nobel een vrije trap op de binnenkant van de paal. Hierdoor bleef het bij 1-0 en werd daarmee de thee opgezocht.

Na rust schoot Rhelico uit de startblokken en maakte direct de 2-0. Een mooie aanval werd met een schot in de korte hoek afgerond. SCR liep hierna achter de feiten aan en speelde een kansloze missie. Trainer Bert van Soest schijnt niet veel van de tweede helft gezien te hebben, aangezien hij constant zijn handen voor zijn gezicht had. Uiteindelijk kreeg SCR toch nog wat grote kansen: zo raakte Matthijs Nobel met zijn nieuwe voetbalschoenen van onze belastingcenten de lat en schoot hij van dichtbij over. Dat hij nog moest wennen aan zijn nieuwe kicksen zagen we toen hij een bal binnen probeerde te houden, hij tuimelde namelijk als een lappenpop over de achterlijn heen. Ook Sven Quint had nog een prima kans, maar hij stuitte van dichtbij op de keeper.

Al met al niet een al te beste wedstrijd voor SCR, maar gezien de kansen had er misschien toch meer ingezeten. Volgende week hoeft SCR voor de verandering weer eens niet te voetballen. Gelukkig hoeven we nog maar 11 wedstrijden en hebben we de afgelopen maanden lekker door kunnen voetballen, dus een vrij weekend komt eigenlijk wel uit. De week erna op 25 maart is GVV 2 thuis in Rijswijk de tegenstander. Hopelijk kan SCR daar meer potten breken. De supporters moeten dan wel uitkijken voor de grote hond langs de lijn, want Jan de Wit schijnt dan weer van de partij te zijn.

 

Statistieken

Eindstand Rhelico 2 - SCR 2: 2-0

Opstelling SCR


Michael van Lent


Xander van de Wilt

 


Dennis Nobel
**Man of the Match**

 


Ronald van Mourik

 


Jack Lansdaal


Sven Quint

 


Davy de Ligt

 


Mark Veld

 


Erwin van Zoelen

   


Matthijs Nobel

 


Robert van Dee

   

Wissels SCR


Niels Uijttewaal (46/in)