SCR 2 verder achterop na 2 verliesbeurten

SCR 2 heeft de afgelopen geen goede zaken gedaan. Midweeks werd er met 3-1 verloren bij BZS 2 en afgelopen zondag was HHC'09 2 met 5-0 een maatje te groot.

BZS 2 - SCR 2

In Beusichem ging SCR een beetje in het spel van BZS 2 mee en dit kwam ze uiteindelijk duur te staan. SCR zocht vaak de aanval, maar BZS was vaker met een lange bal en snelle uitbraak gevaarlijker. Een fout in de verdediging zorgde ervoor dat de spits bijna vanaf de achterlijn de bal binnen lepelde, doordat keeper Michael van Lent uit positie was. SCR kreeg wel een hele grote kans op de gelijkmaker, maar Robert van Dee schoot oog-in-oog met de keeper wild naast.

Na rust ging SCR met opnieuw een verloren zoon (Martijn Winters kwam SCR 2 namelijk versterken) op zoek naar de gelijkmaker, maar liep al snel in het mes van BZS. Een verkeerde crossbal van achteruit kon door BZS opgepikt worden en na een snelle counter was keeper Van Lent machteloos. SCR maakte hierna snel de aansluitingstreffer. Robert van Dee legde aan voor een vrije trap vanaf links en krulde de bal op de verre paal. Deze belandde bij Mark Veld voor de voeten, die van dichtbij afdrukte: 2-1. SCR kreeg hierna met name de scheidsrechter en daarmee ook zichzelf tegen. Halverwege de tweede helft ontspoorde de wedstrijd heel even met een opstootje waarbij alleen Gerbert van Dijk geel kreeg, terwijl hij werd aangevallen door een BZS speler en daarop reageerde. Uiteindelijk schoot Van Dee de aan BZS toegekende vrije trap 'een eind' weg en konden de heethoofden even gaan afblazen in de kleedkamer. Na deze korte onderbreking profiteerde BZS optimaal van de tijdelijke overtalsituatie door na een uitbraak over rechts te scoren: de panklare voorzet werd bij de tweede paal binnengekopt door de oude reus van BZS. 3-1: Tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Eindstand BZS 2 - SCR 2: 3-1
Doelpuntenmaker SCR: Mark Veld


Gerbert van Dijk
**Man of the Match**

 

HHC'09 2 - SCR 2

Voor de wedstrijd was het de vraag of SCR wel met genoeg man naar Heusden kon afreizen, omdat er liefst 10 spelers hadden afgezegd. Maar gelukkig konden toekomstig burgemeester Niels Vernooij, een afgeplakte Jack Lansdaal en speler-coach Johan Jonkers aanschuiven bij de selectie en kon er toch gevoetbald worden.

SCR speelde in Heusden nog niet eens zo'n hele slechte eerste helft en kreeg zelfs de grootste kans op de openingstreffer. Robert van Dee kon een foutieve bal oppikken en stoomde op richting vijandelijk. Zijn inzet ging echter niet onder de keeper door, waardoor deze zijn poging onschadelijk maakte. Uiteindelijk scoorde HHC'09 2 de openingstreffer na een aanval over links, die met een schot in de lange hoek werd afgerond. HHC'09 2 kreeg hierna hulp van het alpha-mannetje, want zuiver buitenspel werd door hem afgewimpeld waardoor HHC vlak voor rust de tweede treffer kon maken.

Na rust was de koek bij SCR op en liep het aardig achter de feiten aan. HHC'09 2 scoorde er uiteindelijk nog 3. Hiervan was er 1 wederom glaszuiver buitenspel, maar alpha-mannetje had het beter gezien en keurde de treffer tot ongenoegen goed. Hij is tenslotte de eindverantwoordelijke en heeft niets met zijn assistent te maken, aldus hijzelf. SCR stelde er weinig tegenover, waardoor het kansloze middag werd voor SCR 2.

Hopelijk kan SCR aankomend weekend uit een beter vaatje gaan tappen, want dan wacht in Maurik de kraker tegen buurman MEC'07 2.

Eindstand HHC'09 2 - SCR 2: 5-0


Sjoerd Ahlers
**Man of the Match**