SCR 2 opent competitie met winst op Buren 3

SCR 2 is de competitie goed begonnen. Thuis werd er met 4-2 gewonnen van Buren 3.

Zoals bijna gebruikelijk werd de wedstrijddag begonnen met een ontbijtje. Niels Uijttewaal was te laat geweest tijdens de bekerwedstrijd en diende dus de eerste competitiewedstrijd voor de inwendige mens van SCR 2 te zorgen. Op het laatste nippertje (om half 2 's nachts) kreeg hij nog iemand zo gek om het ontbijt de volgende ochtend om 8 uur klaar te hebben staan. Hij zal waarschijnlijk wel met een of andere zaak gedreigd hebben, want het was allemaal tiptop verzorgd.

Het ontbijt had de mannen goed gedaan en SCR ging daardoor ook voortvarend van start. Bij rust stond SCR al op een comfortabele 3-0 voorsprong, al was het enkele keren goed weggekomen. Bij de eerste beste uitval van SCR was het wel direct raak. Matthijs Nobel brak over links door en probeerde de bal terug te leggen op Robert van Dee. Die bezorgde de bal bij Gerbert van Dijk, die van dichtbij de keeper op zijn pad trof. Hierna belandde de bal alsnog bij Nobel, die de bal koeltjes onder de uitkomende keeper doorschoof. Bij deze actie blijf de keeper echter hangen en brak hij zijn enkel, bleek achteraf. Van hieruit dus beterschap en een goed herstel gewenst! Buren ging hierna op jacht naar de gelijkmaker, maar al snel verdubbelde SCR de marge. Matthijs Nobel stuurde Robert van Dee diep, die de bal controleerde en langs de uitkomende keeper schoot: 2-0. Buren had hierna een aantal mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar de paal en de uitstekende gelegenheidskeeper Xander van der Wilt stonden deze in de weg. Nog voor rust kwam SCR zelfs op 3-0. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Davy de Ligt, die de bal vanaf een meter of 18 met zijn chocoladebeen als Lionel Merci in de kruising krulde.

Na rust kwam Buren door een blessuregeval met 10 man te staan. SCR profiteerde hier al snel van. Bert van Soest zette Robert van Dee vrij voor de keeper. Die stuitte in eerste instantie op de keeper, maar kon de rebound wel binnen tikken: 4-0. SCR werd hierna slordiger en ging veelal uit positie lopen, waardoor Buren weer terug in de wedstrijd kon komen. Een voorzet zeilde pardoes binnen en ook de lange spits van Buren kon de bal binnenkoppen: 2-4. Gelukkig voor SCR bleef het hierbij en zodoende kon SCR dus de competitie starten met een zege.