SCR 4 KAMPIOEN!

SCR 4 heeft afgelopen week definitief beslag weten te leggen op het kampioenschap in de Zesde Klasse Reserve. Midweeks werd er met 1-6 gewonnen bij Teisterbanders 5, waarna op zondag met een 4-1 zege op Wadenoijen 3 het kampioenschap werd binnengehaald. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg (uit naar Ophemert 2 en thuis tegen GVV 3) is SCR 4 niet meer in te halen door concurrent Theole 5.

Teisterbanders 5 - SCR 4 1-6
In de uitwedstrijd tegen Teisterbanders 5 kon SCR de basis gaan leggen voor het kampioenschap. SCR was met vertrouwen afgereisd naar Kerk-Avezaath en liet dat op het veld ook terugzien. Het had (bijna) geen kind aan Teisterbanders en leidde na ruim een half uur spelen al met 0-4. Eerst schoot Sven Quint een vrije trap op de rand van de zestien feilloos binnen. Daarna kopte hij ook knap raak na een corner van Robert van Dee. Van Dee maakt er daarna 0-3 van. Jelle Threels had prima oog voor de druk zwaaiende Van Dee, die de bal voorbij de uitkomende keeper schoof. Sven Quint maakte daarna ook nog zijn derde van de avond. Na een voorzet van Jelle Threels kopte hij de bal tegendraads binnen. SCR zat op rozen, maar op slag van rust deed Teisterbanders toch wat terug. Met een prachtige stift liet de spits van Teisterbanders keeper Kenny Visee kansloos: 1-4.

Na rust reeg SCR de kansen aaneen, maar wist het nog slechts 2x te scoren. Beide doelpunten kwamen van Man of the Match Jelle Threels. Eerst schoot hij raak na een steekpassje van Robert van Dee. Daarna gleed hij bij de eerste paal een harde voorzet van Wesley Vink binnen: 1-6. SCR kreeg hierna nog meerdere kansen, maar had het vizier niet helemaal meer op scherp staan. Door de overwinning was SCR op punten al officieus kampioen, maar nog niet op doelsaldo. Dit werd in de kantine van Teisterbanders uitgebreid gevierd door bij elk rondje 2 pitchers bier te halen. Zelfs toen er nog maar 4 man zaten werden er nog 2 gehaald door Frank van Egmond, want dat bestelde hij de hele avond al.

SCR 4 - Wadenoijen 3 4-1
In de wedstrijd tegen Wadenoijen 3 had SCR dus nog maar 1 punt nodig om het kampioenschap definitief veilig te stellen. Dit lukte met verve, want er met 4-1 gewonnen.

In de kleedkamer was het nog even schrikken of SCR wel goed voor de dag kon komen toen Frank van Egmond de tas uitpakte en hij met een vuil broekje aan Bert vroeg of dit wel de bedoeling was. Gelukkig waren er 2 tassen beschikbaar en kon iedereen behalve Mark Veld met een schoon broekje aan de wedstrijd beginnen. Omdat tijdens deze feestelijke dag iedereen aan spelen toe moest komen, werd er volop gewisseld en begon SCR niet in de sterkste opstelling. Dit merkte zelfs de moeder van Mark Veld op, omdat zowel zoonlief als de verslaggever op de bank zat. 'Want jij staat toch altijd in het verslag op internet?' Niet heel gek als je zelf de verslagen schrijft, zeggen we maar. SCR had de zenuwen niet helemaal in bedwang en speelde vrij slordig tegen Wadenoijen. SCR hield het veld niet breed genoeg, waardoor de ruimtes klein werden en het niet echt door de verdediging van Wadenoijen heen kwam. De keren dat het een kans kreeg, was het wel direct raak. Na nog geen half uur spelen, was het al 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van topscorer Sven Quint, die zijn seizoenstotaal daarmee opschroefde naar 15 doelpunten. Eerst schoot vanaf de rand zestien knap raak, waarna hij uit de rebound ook raak schoot. Hoe deze doelpunten precies tot stand kwamen weten we niet precies, want het zicht van de verslaggever (ja, daar is hij weer) werd geblokkeerd door een paar grote lijven van andere wissels en bij de 2-0 was hij al aan het warmlopen. Dat SCR slordig was, leidde uiteindelijk ook de aansluitingstreffer van Wadenoijen in. Dom balverlies van SCR op het middenveld zorgde er voor dat de buitenspeler van Wadenoijen vrije doortocht had naar het doel van Jordy van der Weerd. Oog-in-oog met Van der Weerd legde hij bal keurig in de hoek: 2-1. SCR herstelde voor rust alsnog de marge van 2. Erik Uijttewaal probeerde de al naar de grond gaande keeper te verschalken met een stift. Met een reflex kon hij deze nog keren, maar de rebound was een prooi voor verslaggever Robert van Dee (oh echt, is hij dat?) die de bal precies in de hoek tikte waar de keeper niet heen ging: 1-3.

In de rust leidde het advies: 'Houdt het veld breed en gun elkaar de goal. Het maakt niet uit wie er scoort, als er maar gescoord wordt.' Uitgerekend de man van deze wijze woorden werd hier al gauw aan herinnerd toen hij vanaf de achterlijn de keeper probeerde te verschalken. Uiteindelijk bleef dit ook wel het spelbeeld van de tweede helft. SCR miste in het enthousiasme van het naderende kampioenschap de juiste scherpte om tot een goede eindpass of afronding te komen. Uiteindelijk maakte Matthijs Nobel er nog wel 4-1 van. Na een prima pass van Bert van Soest knalde hij de bal via de keeper hard raak. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waarna de festiviteiten in Rijswijk in alle hevigheid los barstten. Via deze weg wil SCR 4 de kampioenscommissie, sponsoren, vrijwilligers en overige bijdragers bedanken voor het mede mogelijk maken van dit fantastische feest. Het was in ieder geval nog lang onrustig in Rijswijk. De schaal is als eerste meegegaan met Sven Quint, die tevreden met de prijs in de armen in slaap viel. De vraag is welke SCR 4 pupil de schaal volgende week mee naar huis mag nemen.

© 2021 v.v. SCR